Geld inzamelen: hoe doe je dat?

Ga eens luisteren bij je eigen achterban. In de digitale wereld van vandaag kan je namelijk beroep doen op een hele resem communicatiekanalen om je team te promoten:

  • Stuur de link van je teampagina door naar al je vrienden, familie en kennissen via sms, Whatsapp, Messenger, e-mail, … Vraag of ze een donatie willen doen. Zorg ervoor dat je het concept goed uitlegt: “wij zamelen met team X geld in voor Cunina zodat zij noodhulp kunnen bieden aan de kansarme bevolking van hun partnerlanden die lijdt tijdens de coronacrisis.”
  • Post regelmatig op sociale media. Creëer een aanlokkelijk tekstje, pak uit met een opvallend beeld en laat duidelijk merken dat je geld inzamelt ten voordele van Cunina en waarom. Gebruik onze hashtag #walk4charity en vergeet ook zeker niet de link naar je teampagina te integreren.
  • Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke teampagina hebt. Besteed genoeg aandacht aan het uitschrijven van de tekst en kies een gepaste foto. Een beeld zegt meer dan woorden duizend woorden! De beheerder van jullie teampagina kan de tekst en foto op elk moment wijzigen.

Organiseer een inzamelactie. Steek de koppen bij elkaar en organiseer een werkvergadering met je team om een actie op poten te zetten. Kies iets waar jullie goed in zijn. Hier alvast enkele leuke voorbeelden om jullie op ideeën te brengen:

  • Misschien is er wel een kok in jullie midden? Organiseer een wafelbak, muffinverkoop, pannenkoekenslag of pastaverkoop. Bovendien zijn er verschillende organisaties die producten aanbieden die je kunt verkopen. Je krijgt dan een deel van de opbrengst.
  • Organiseer een benefietconcert (indien Corona dit toelaat).
  • Schenk de opbrengst van een feest, of een deel ervan, aan de Walk 4 Charity. Denk maar aan trouwfeesten, babyborrels, verjaardagsfeesten …
  • Organiseer een (online) veiling. Hiervoor kan je bijvoorbeeld beroep doen op tweedehands websites of je kan je lokale veilinghuis aanspreken.

Alle acties dienen geregistreerd te worden op de website van Cunina.

Een combinatie van deze tips zal het beste werken!

Heb je inspiratie nodig of heb je vragen? Stuur ons even een mailtje en wij helpen jullie met alle plezier verder!

Bij het invullen van dit formulier gebruiken we uw gegevens enkel om gevolg te geven aan uw vraag of opmerking. Bekijk ons volledige privacybeleid.