Vertrek: Parking 1 Zoet Water – Maurits Noëstraat 15, Oud-Heverlee

Opgelet: parking 1 (ter hoogte van de tweede vijver) wordt momenteel gedeeltelijk gebruikt voor het vaccinatiecentrum. Gebruik enkel het gedeelte dat niet voorbehouden is. Er is ook nog een kleinere parking aan het begin van de straat, over de gehele lengte van de eerste vijver.

Openbaar vervoer: Halte "Zoete Waters" (Waversebaan, Oud-Heverlee), lijn 337 (Leuven – Waver). Ga Maurits Noëstraat in en volg deze 250m tot parking 1.

Korte kennismaking met de wandelomgeving

Je kan kiezen uit drie verschillende afstanden:

13 km: De wandeling verkent een stukje van het Meerdaalwoud en de omgeving van de Zoete Waters. Verder ontdek je het natuurgebied Doode Bemde, waar je langs de natuurlijk meanderende Dijle en de Ijse wandelt. Je komt voorbij bos, weiland, natte graslanden en rivieren.

22 km: Deze tocht verkent nog meer van het gebied Zuid-Dijleland en gaat van Korbeek-Dijle naar Neerijse via het Brabants leemplateau. Je wandelt tussen de akkers en kan er genieten van eindeloze vergezichten. Daarna trek je ook nog dieper het wondermooie Meerdaalwoud in.

46 km: De langeafstandswandeling trekt verder via de Ijse en tussen de akkers van het Brabants leemplateau tot in Huldenberg. Via het Rodebos en de Laanvallei keer je terug naar het Meerdaalwoud, waar je nog een stukje de GR 512 volgt tot de top van de fraaie Tomberg (102 m). Je krijgt hoofdzakelijk een afwisseling van boswegen, landbouw- en veldwegen onder de voeten.

ParcoursAfstand*Niet verharde padenTotale stijging/daling**
13 km13,0 km80%135 m
22 km22,4 km77%223 m
46 km46,5 km81%497 m

* Afstanden zijn gebaseerd op de kaart TOPO Benelux v6 Light (©2021 OpenStreetMap, Garmin)

** Totale stijging/daling is gebaseerd op de berekening volgens RouteYou