Vertrek: Wandelknooppunt 1, ter hoogte van een zijpad naast het kerkhof aan de kerk. Parking: Westouter Centrum, aan de kerk (Sulferbergstraat) en omgeving.

Openbaar vervoer: Halte "Westouter Neerplaats", belbus 29 (gebied Ieper – Poperinge). De halte ligt schuin tegenover wandelknooppunt 1.

Korte kennismaking met de wandelomgeving

Je kan kiezen uit drie verschillende afstanden:

13 km: De wandeling trekt door het Heuvelland en verkent meerdere kleine natuurgebieden zoals de Sulferberg, het Hellegatbos
(Rodeberg) en Broekelzen.

27 km: Deze tocht trekt verder het Heuvelland in en brengt je via de Scherpenberg en de Kemmelberg tot in Dranouter. Via de Rodeberg gaat het terug naar Westouter. Je wandelt hoofdzakelijk op veldwegjes en rustige landelijke wegen met mooie vergezichten. De afstand en het heuvelachtige terrein zorgen hierbij voor een pittige uitdaging.

42 km: De langeafstandswandeling doet ook nog het Domein Warande in Kemmel aan en gaat dan verder zuidelijk door het Heuvelland tot in Nieuwkerke. Wie een klimmetje meer geen probleem vindt, geniet van vergezichten en graag tussen de velden wandelt is hier helemaal op zijn plaats.

ParcoursAfstand*Niet verharde padenTotale stijging/daling**
13 km13,2 km71%196 m
27 km27,1 km65%479 m
42 km42,4 km62%655 m

* Afstanden zijn gebaseerd op de kaart TOPO Benelux v6 Light (©2021 OpenStreetMap, Garmin)

** Totale stijging/daling is gebaseerd op de berekening volgens RouteYou