Wandelen voor het goede doel

Cunina stuurt kansarme kinderen in het Zuiden naar school via persoonlijke peterschappen. Daarnaast realiseren we ook educatieve projecten in zeven landen: Nepal, Haïti Brazilië, Peru, Oeganda, Zuid-Afrika en de Filipijnen.

De opbrengst van de 2024 editie van onze Walk 4 Charity zal gebruikt worden voor onze projecten in hoogste nood. Met jouw wandeling geef je onderwijs cadeau.

Wandel je niet mee maar wil je ons toch steunen? Een vrije gift voor één van onze projecten kan hier.

Als Cuninapeetouder betaal je maandelijks 35 euro voor de schoolkosten van een petekind. Wil jij peetouder worden? Meld je dan aan via onze Cuninawebsite.

Wil jij als vrijwilliger aan de slag op de Walk 4 Charity? Stuur dan even een mailtje naar info@cunina.org.


De visie van Cunina

Cunina is er rotsvast van overtuigd dat onderwijs de sleutel naar een betere toekomst is. Wie onderwijs kan volgen, kan een beroep leren. Dat betekent evenveel als een weg uit de vicieuze cirkel van armoede. Voor Cunina is niet alleen de toegang tot onderwijs belangrijk, maar ook de kwaliteit ervan. Onderwijs is noodzakelijk voor individuele en maatschappelijke ontplooiing en leidt tot duurzame ontwikkeling.

Cunina is een Vlaamse onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie. We ijveren in onze zeven partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda, Zuid-Afrika en Peru) voor een betere toegang tot en kwaliteit van basis- en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging.