Inschrijven

Je kan online tickets kopen en betalen tot en met zaterdag 4 mei 2024. Je inschrijvingsgeld kan bij niet-deelname, ongeacht de reden, niet terugbetaald worden. Ook op de dag zelf kan je ter plaatse tickets kopen.

Voor leden van Wandelsport Vlaanderen gelden er kortingen. Wil je van deze korting gebruik maken bij online inschrijving, dien je eerst op promotiecode invoeren te klikken waar je 'WSVL' invult. Bij de check-out dien je bij het invullen van de namen voor de tickets dan ook je lidkaartnummer in te vullen.

Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee.

Inschrijvingsprijzen:

AfstandVoorinschrijvingTer plaatseVoorinschrijving

leden Wandelsport Vlaanderen

Ter plaatse
leden Wandelsport Vlaanderen
50 km25 euro28 euro23 euro25 euro
27 km15 euro18 euro13 euro15 euro
22 km12 euro15 euro10 euro12 euro
15 km8 euro10 euro

6 euro

7 euro
11 km8 euro10 euro6 euro7 euro

8 km

5 euro7 euro3 euro4 euro


Start en finish

Op Domein De Vesten in Laakdal (Kanaalweg 6) starten en eindigen alle wandelingen. Elke afstand heeft zijn eigen startmoment.

 • 50 km: tussen 06 uur en 09 uur
 • 27 km: tussen 08 uur en 12 uur
 • 22 km: tussen 08 uur en 13 uur
 • 15 km: tussen 09 uur en 15 uur
 • 11 km: tussen 09 uur en 15:30 uur
 • 8 km: tussen 09 uur en 16 uur

Na aankomst kan elke deelnemer nog tot 21.00 uur genieten van een hapje en een drankje in het Wandelcafé.

Controle & bevoorrading

50 km

Aan de start krijg je een polsbandje dat je bij de vijf controleposten laat aftekenen om je bevoorrading te ontvangen.

27 & 22 km

Er is een bevoorrading voorzien halverwege de wandeltocht, alsook op ca. 2/3de van de tocht.
Aan de start krijg je een polsbandje dat je aan de controleposten laat aftekenen om je bevoorrading te ontvangen.

15 & 11 km

Ook op deze afstanden wordt dit jaar een bevoorrading voorzien. Aan de start krijg je een polsbandje dat je aan de controlepost laat aftekenen om je bevoorrading te ontvangen.

8 km

Er is geen bevoorrading voorzien voor deze afstand.

Parcours & veiligheid

Elk parcours is volledig bewegwijzerd en voorzien van waarschuwingsborden bij gevaarlijke punten. Alle trajecten omvatten grotendeels onverharde paden. Het dragen van aangepaste schoenen wordt aangeraden.

Kaarten

Alle vooringeschreven deelnemers ontvangen in de week voor het evenement een e-mail met een GPS-bestand (GPX-bestand) en een PDF met een duidelijke aanduiding van het parcours op een digitale stafkaart.

Gevaarlijke oversteek

Bij alle afstanden loop je op een gegeven moment over de openbare weg. Walk 4 Charity vindt dus niet plaats op een afgesloten parcours. De organisatie stelt alles in het werk om de routes te leiden langs mooie én veilige passages. De deelnemers dienen de verkeersregels op de openbare weg te allen tijde op te volgen. Wel voorzien we naast de bewegwijzering ook waarschuwingsborden bij gevaarlijke punten.

Noodnummer

Elke deelnemer krijgt bij aanmelding het noodnummer van de organisatie voor dringende gevallen. In geval van dringende medische nood raden wij aan om in de eerste plaats de hulpdiensten (112) te verwittigen.

Buggy's

Buggy's zijn mogelijk voor de 8 en 11 km. Alle langere afstanden zijn wellicht te ver om met een buggy te doen. We adviseren je wel om outdoor wielen te voorzien. Bij slecht weer zijn buggy's niet aan te raden.

Honden

Honden aan de leiband zijn toegelaten op alle voorziene wandelingen. Voorzie voldoende poepzakjes en ruim steeds alles netjes op.

Wandeltips lange afstanden

 • In mei kan het 's morgens nog koud zijn. Voorzie daarom zeker aangepaste kledij. Hou ook rekening met verschillende weersomstandigheden: voorzie zowel regenkledij als zonnebrandolie.
 • Eet voldoende voordat je begint. Je verbrandt immers veel energie. Drink voldoende water tijdens de tocht.
 • Voorzie zelf eten en drinken zodat je ook tussen de rustposten kan aansterken. Wees goed voorbereid, lange afstanden wandelen is niet niks.
 • Lange afstanden stappen gaat gemakkelijker met een goede techniek. Stap in het begin niet te snel, hou je eigen tempo aan. Je hoeft andere mensen niet bij te houden.
 • Verdeel de lange afstand in kleinere etappes. Hierdoor haal je je tussendoelen en is de eindstreep niet zo ver weg. Maak optimaal gebruik van de rustzones die voorzien zijn op het parcours.
 • Luister altijd naar je lichaam.