Programma & locatie

Elke afstand heeft zijn eigen startmoment.

 • 50 km: tussen 06 uur en 09 uur
 • 26 km: tussen 08 uur en 12 uur
 • 14 km: tussen 09 uur en 15 uur
 • 11 km: tussen 09 uur en 15:30 uur
 • 8 km: tussen 09 uur en 16 uur

De start en finish van alle afstanden zijn op Domein De Vesten in Laakdal (Kanaalweg 6). Na aankomst kan elke deelnemer nog tot 21.00 uur genieten van een hapje en een drankje in het Wandelcafé.

Inschrijven

Je kan online tickets kopen en betalen tot en met zaterdag 30 april 2022. Er is de mogelijkheid om je nog ter plaatse in te schrijven aan dezelfde prijs als online. Je inschrijvingsgeld kan bij niet-deelname, ongeacht de reden, niet terugbetaald worden.

 • 50 km: 16 euro
 • 26 km: 10euro
 • 14 km: 7 euro
 • 11 km: 7 euro
 • 8 km: 7 euro

Wil je graag met een grote groep komen en zijn jullie met meer dan vijftig personen? Neem dan contact op met ons.

Indien je graag een extra gift wilt doen aan Cunina, dan kan je dat hier doen.

Bereikbaarheid & Parking

Adres en parking: Domein De Vesten, Kanaalweg 6, Laakdal

Controle & bevoorrading

50 km

Aan de start krijg je een polsbandje dat je bij de vier controleposten laat aftekenen om je bevoorrading te krijgen (een drankje en een snack per persoon per controlepost).

26 km

Er is een bevoorrading voorzien halverwege de wandeltocht.
Aan de start krijg je een polsbandje dat je aan de controlepost laat aftekenen om je bevoorrading te ontvangen (een drankje en een snack per persoon).

8, 11 & 14 km

Er is geen bevoorrading voorzien voor deze afstanden. Bij aankomst kan je terecht in ons Wandelcafé.

Starten

Starten en het afhalen van je polsbandje kan in Domein De Vesten tussen 06 uur en 09 uur (50 km), 08 en 12 uur (26 km), 09 en 14.30 uur (14 km), 09 en 15:30 uur (11 km) en 09 en 16 uur (8 km), met de tickets die je per mail ontvangt na je inschrijving. Als je niet online bent ingeschreven, kan je starten nadat je je deelname cash hebt betaald aan de inschrijvingsbalie.

Parcours & veiligheid

Alle parcours zijn volledig bewegwijzerd en voorzien van waarschuwingsborden bij gevaarlijke punten. Alle trajecten omvatten grotendeels onverharde paden. Waterdichte schoenen dragen is dus een must.

Kaarten

Alle vooringeschreven deelnemers ontvangen in de week voor het evenement een e-mail met een GPS-bestand (GPX-bestand) en een PDF met een duidelijke aanduiding van het parcours op een digitale stafkaart.

Gevaarlijke oversteek

Bij alle afstanden loop je op een gegeven moment over de openbare weg. Walk 4 Charity vindt dus niet plaats op een afgesloten parcours. De organisatie stelt alles in het werk om de routes te leiden langs mooie én veilige passages. De deelnemers dienen de verkeersregels op de openbare weg te allen tijde op te volgen. Wel voorzien we naast de bewegwijzering ook waarschuwingsborden bij gevaarlijke punten.

Noodnummer

Elke deelnemer krijgt bij aanmelding het noodnummer van de organisatie voor dringende gevallen. In geval van dringende medische nood raden wij aan om in de eerste plaats de hulpdiensten te verwittigen.

Buggy's

Buggy's zijn mogelijk voor de 8 en 11 km. Alle langere afstanden zijn wellicht te ver om met een buggy te doen. We adviseren je wel om outdoor wielen te voorzien. Bij slecht weer zijn buggy's niet aan te raden.

Honden

Honden aan de leiband zijn toegelaten op alle voorziene wandelingen. Voorzie voldoende poepzakjes en ruim steeds alles netjes op.

Wandeltips lange afstanden

 • In mei kan het 's morgens nog koud zijn. Voorzie daarom zeker aangepaste kledij. Hou ook rekening met verschillende weersomstandigheden: voorzie zowel regenkledij als zonnebrandolie.
 • Eet voldoende voordat je begint. Je verbrandt immers veel energie. Drink voldoende water tijdens de tocht.
 • Voorzie zelf eten en drinken zodat je ook tussen de rustposten kan aansterken. Wees goed voorbereid, 50 km wandelen is niet niks.
 • Lange afstanden stappen gaat gemakkelijker met een goede techniek. Stap in het begin niet te snel, hou je eigen tempo aan. Je hoeft andere mensen niet bij te houden.
 • Verdeel de lange afstand in kleinere etappes. Hierdoor haal je je tussendoelen en is de eindstreep niet zo ver weg. Maak optimaal gebruik van de rustzones die voorzien zijn op het parcours.
 • Luister altijd naar je lichaam.