De routes


We starten zoals steeds in Laakdal met als startplaats Domein De Vesten. Van daaruit gaat het naar het rijke hinterland van de zuiderkempen. Kleine Laak, Gerhagen, Averbode, Hertberg, De Roost en Trichelbroek. Wie voor de 50 km kiest ziet moeras, weiland, bos en heide passeren.

Wie 50 km nét iets te veel van het goede vindt, kan kiezen voor de 27 of 22 km. Verwacht een heerlijke tocht door de prachtige Netevallei, en door het watergebied Trichelbroek (enkel 27 km). Hier zie je een mooie afwisseling van landbouwwegen, veldweggetjes en bospaadjes.

De recreatieve wandelaar zal ongetwijfeld zijn of haar gading vinden in het parcours van 15 km. Een wandeling die je door het rijke stukje groen van de Kleine Laak stuurt. Je wandelt van dennenbos naar dichtbegroeid loofwoud, allemaal binnen een haalbare wandelafstand. Wie liever iets minder lang op pad is, kan opteren voor de 11 km.

Ook de wandelaars van de 8 km leggen we in de watten. Zij genieten van een mooi parcours in de groene rand van Eindhout.

FOTO: Trichelbroek